Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)
Surplus Composition (I–VI)

Surplus Composition (I–VI), 2019, jacquard weave fabric on stretcher frame, six parts

Installation view ‘Manufactuur’, Gastatelier Leo XIII, Tilburg, 2019


→ text: ‘Industry as Culture as Industry’ (…)

Mutual support
Mutual support
Mutual support

Mutual Support (18, 19, 31, 35, 37, 38, 41, 58, 59, 71, 72, 73, 95, 96), 2018, in-house rental equipment, with generous support of Looiersgracht 60

Installation view ‘Graduation Show’, Looiersgracht 60, Amsterdam, 2018


→ text: ‘This Time It’s Personal: Politics as an Expansion of the Self’ (…)
→ text: Interview with Olav Velthuis (…)

Foundation
Foundation
Foundation
Foundation

Foundation, 2018, concrete foundation piles; exhibition closed to visitors as a safety measure to prevent shear failure of the pavilion’s foundation

Installation view ‘Foundation’, Rietveld Pavilion, Amsterdam, 2018


→ text: ‘Foundation, March 15–17, 2018’ (…)

Reframe
Reframe
Reframe

Reframe (plinth), 2017, painted wooden frame replicas, cut in eighteen parts, dimensions variable

Installation view, Sandberg Instituut, Amsterdam, 2017

Constant continuity
Constant continuity
Constant continuity

Cut (HO2006/19), 2017, relief on archival paper (048/130, weight 130 gsm, size 101 × 173 cm, thickness 0,15mm). Edition of 10 (five in recto relief, five in verso relief). Plates 30 × 37.4 cm, paper 34.6 × 50.5 cm, framed 60 × 60 cm

Installation view ‘Constant Continuity’, PuntWG, Amsterdam, 2017


→ text: ‘Store and Retrieve’ (…)

image description

ASRS, 2017, HD video, single channel, 2:00 min. loop, sound

Installation view ‘Constant Continuity’, PuntWG, Amsterdam, 2017


→ explicative text (…)

Allocation

Allocation, 2017, Airbnb booking, private rental apartment with view on board-fenced undeveloped lot


→ explicative text (…)
→ text: ‘The precarious/creative city’ (…)

Allocation

Allocation (posters), 2017, posters on cardboard, distributed by outdoor advertising broker around board-fenced undeveloped lot, removed from poster frames


→ explicative text (…)
→ text: ‘The precarious/creative city’ (…)

Newsletter 11
Newsletter 11

Newsletter 11, 2017, concrete foundation piles; removed from excavated construction site at Gerrit Rietveld Academie on Fred. Roeskestraat 96 in January 2017, installed in storage at Sandberg Instituut on Overschiestraat 188 for one academic year

Installation view ‘Newsletter 11’, Sandberg Instituut, Amsterdam, 2017


→ explicative text (…)

Impositions
Impositions

Impositions, 2017, printed sheets posted across 26 designated areas

Installation view, Sandberg Instituut, 2017


→ explicative text (…)

On demand
On demand

On demand (SK-A-4026), 2016, print-on-demand reproduction on stretched canvas of a cropped detail of ‘The Bookshop and Lottery Agency of Jan de Groot in the Kalverstraat in Amsterdam, Isaac Ouwater, 1779’, foam wrap, 52 × 52 × 4 cm


→ explicative text (…)

Voorheen

Division, 2015, marble plaque, temporarily reinstated on the blue-collar worker entrance side of the former Tetterode factory building facing Bilderdijkstraat, where the project space is located. In 1979, the plaque was taken from its original location, the white-collar worker entrance side of the same building facing Da Costakade, when the Tetterode company left the complex to relocate their business

Installation view ‘Voor\heen’, The Art Department / Subbacultcha, Amsterdam, 2015


→ explicative text (…)

Voorheen
Voorheen

Iteration piece (Squat), 2015, makeshift partition wall dividing the project space

Installation view ‘Voor\heen’, The Art Department / Subbacultcha, Amsterdam, 2015


→ explicative text (…)

Voorheen

Iteration piece (Foundry floor fix), 2015, repurposed former lead sculpture made of molten type metal, cast in floorboards gap

Installation view ‘Voor\heen’, The Art Department / Subbacultcha, Amsterdam, 2015


→ explicative text (…)

Voorheen

Iteration piece (Interior), 2015, floorboards of the project space, removed and reinstalled upside down

Installation view ‘Voor\heen’, The Art Department / Subbacultcha, Amsterdam, 2015


→ explicative text (…)